Home » Voorwaarden

Voorwaarden

Stichting MaxiDier is een dierenartspraktijk en heeft als doelstelling het verlenen van betaalbare diergeneeskundige hulp aan huisdieren van eigenaren met een minimum inkomen. Toch is iedereen welkom voor een behandeling van zijn of haar huisdier. Daarom hanteren we bij Stichting MaxiDier 2 verschillende tarieven.

Het minima tarief
Dit tarief is bedoeld voor eigenaren die op of rond het wettelijk minimum inkomen leven. In veel gevallen scheelt het mini tarief ongeveer 50% van normale prijzen.  Bijvoorbeeld de sterilisatie van een poes kost elders gemiddeld tussen de 125 en 165 euro. Bij MaxiDier kost een sterilisatie € 80,00 (minima). Medicatie is bij ons niet perse goedkoper! Dit halen wij van dezelfde leveranciers als andere praktijken.

Het standaard tarief

Draagt u onze doelstelling een warm hart toe maar valt u niet direct onder onze doelgroep?
Dan bent u voor een aantal behandelingen en ingrepen toch welkom! Voor eigenaren met een inkomen boven het minimum hebben we ook een heel aantrekkelijk tarief. En bedenk hierbij dat we dankzij uw komst, andere dieren in nood kunnen helpen. In veel gevallen scheelt ons standaard tarief ongeveer een derde van normale prijzen. Bijvoorbeeld de sterilisatie van een poes kost gemiddeld tussen de 125 en 165 euro. Bij MaxiDier kost een sterilisatie 100 euro (standaard). Bel of mail ons voor de mogelijkheden.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden werken we alleen op afspraak! Gangbare behandelingen en ingrepen zijn meteen mogelijk. Ook voor een bloedonderzoek kunt u terecht bij Stichting MaxiDier. Binnen een paar minuten hebben we uitslag. Is er een röntgenfoto nodig dan sturen wij u door naar een praktijk in de buurt. Zij hanteren hun eigen tarieven.

Voorwaarden minimatarief
Wanneer je als eigenaar in aanmerking wilt komen voor het minima tarief van Stichting MaxiDier, zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Dit betekend dat je inkomen niet hoger mag zijn dan hieronder wordt genoemd:

Woonsituatie Maximum inkomen
Alleenstaand € 1100.00
Gehuwd of samenwonenden € 1560.00
Pensioengerechtigde, alleenstaand € 1.250.00
Pensioengerechtigde, gehuwd of samenwonend € 1650.00

Er wordt  gevraagd hiervan een recent bewijs te laten zien zoals een salaris/uitkering specificatie dat niet ouder is dan 2 maanden.Kun je geen bewijs laten zien dan kunnen wij GEEN minimatarief voor je rekenen en geldt de standaard prijs.

Daarnaast wordt er bij ieder bezoek gevraagd om legitimatie. Ben je 2 maanden niet geweest, is het opnieuw noodzakelijk aan te tonen wat het inkomen is.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden werken we alleen op afspraak! Gangbare behandelingen en ingrepen zijn dan vaak meteen mogelijk.

Wanneer men in de schuldhulpverlening zit of onder (verplichte) bewindvoering staat, kunnen we  mogelijk de betaling via deze instanties regelen. De factuur wordt dan rechtstreeks daar naar toe gestuurd. BELANGRIJK: Regel dit VOOR een bezoek aan ons! De bewindvoerder moet via email of telefonisch toestemming geven voor de behandeling. Is dat niet geregeld, kunnen we je NIET helpen. Wanneer je onder bewind staat of in de schuldhulpverlening zit, betekent dit niet automatisch dat je in aanmerking komt voor het minima tarief. Dit tarief is inkomens afhankelijk, ook in de schuldhulp of bewindvoering.

Bel ons! Klik hier

Wil je direct een afspraak maken? Of heb je een andere vraag? Bel ons!

Donaties en giften

Zonder donaties of giften kunnen we niet bestaan. U helpt al met een eenmalige gift of een donatie vanaf € 3,50 per maand. Helpt u mee?

Onze voorwaarden

Hier vind je alles dat je moet weten om in aanmerking te komen voor het mini tarief.